روز
ساعت
دقیقه

اینکه «از دامن زن، مرد به معراج می‌رود» یا «بهشت زیر پای مادران است» یا «نقش مادری بی‌بدیل است» هیچ‌کدام انگیزه برگزاری دومین رویداد جنگ روایت‌ها با عنوان «روایت مادری» نیست؛ بلکه آن‌جایی پای ما باز می‌شود که جنگی در میان باشد؛ دغدغه رویداد روایت مادری از آنجایی شکل گرفت که مساله زنان و مادران به مساله اصلی در بحران‌های اخیر امنیتی و فرهنگی ایران تبدیل شده است.
در رویداد روایت مادری با حضور کارشناسان مختلف به مساله مادری و اهمیت آن در خانواده، اجتماع و سیاست خواهیم پرداخت.

22 تا 28 دی ماه

ساعت 20

نشست اول

مادری و جنگ روایت‌ها

شاید هیچگاه در انتخاب یک انیمیشن برای فرزندان‌مان به این مطلب مهم دقت نکنیم که آن‌ها چه تعریف و روایتی از مادری در ذهن پاک دختران‌مان شکل می‌دهند. جنگ روایت‌ها یعنی تمدن غرب با استفاده از ابزار رسانه و فیلم، تلاش می‌کند تا مفهوم وارونه و نادرستی از مادری به نسل ما ارائه دهند. پرستو علی‌عسگرنجاد سال‌هاست در زمینه رسانه کودکان فعالیت دارد؛ و در این نشست درباره نقش و تعریف مادری در انیمیشن‌های غربی صحبت خواهد کرد.

نشست دوم

مادری و مطالبه از حاکمیت

«فردا مدارس سراسر کشور، مجازی برگزار خواهد شد.» همین یک خط تصمیم ساده می‌تواند تمام برنامه‌های یک مادر را به هم بریزد؛ این یعنی بنر و کتاب و سخنرانی کفایت نمی‌کند؛ بلکه در تصمیمات حاکمیتی باید به مسائل مادران توجه شود. فائزه غفارحدادی نویسنده و فعال رسانه، در این نشست دغدغه‌ها و چالش‌های یک مادر را در نسبت با تصمیمات حاکمیتی روایت خواهد کرد.

نشست سوم

مادری و انقلاب اسلامی

زن یا در پستوی خانه بماند یا حضور غیر عفیفانه در جامعه داشته باشد! تا پیش از انقلاب اسلامی، زنان در این دوگانه تعریف می‌شدند؛ اما انقلاب اسلامی ایران این دوگانه را به هم زد و الگوی سومی را ارائه داد: حضور و نقش‌آفرینی عفیفانه در اجتماع. حجت‌السلام قنبریان استاد حوزه و دانشگاه درباره ارائه الگوی سوم و تاثیر این نگاه در مسائل زنان و مادران در این نشست به طرح بحث خواهد پرداخت.

نشست چهارم

مادری و تربیت نسل مقاومت

حتما شما هم تا به حال فیلم‌ها و تصاویر کودکان و نوجوانان فلسطینی را دیده‌اید که در حالی‌که زخم برداشته‌اند و روی آوار خانه‌شان ایستاده‌اند اما با قدرت و صلابت حمد خدا می‌گویند و برای دشمن رجز می‌خوانند؛ این‌ قهرمانان کوچک در دامن چه مادرانی تربیت شده‌اند؟ زینب فرحات که خود اهل لبنان است و فعال حوزه فلسطین، در نشست روز چهارم از مادران جبهه مقاومت برایمان می‌گوید.

نشست پنجم

مادری و کنش‌گری اجتماعی

مادری یا نقش‌آفرینی اجتماعی؟ تربیت فرزند یا ادامه تحصیلات؟ شاید هر مادری بارها با این دوگانه مواجه شده باشد؛ که به تربیت فرزندان خود بپردازد یا به مسئولیت‌های اجتماعی‌اش عمل کند؛ اما این زن همه این دوگانه‌ها را در زندگی سراسر جهاد خود به هم زد؛ زنی به نام اشرف سادات منتظری. اکرم اسلامی نویسنده کتاب «تنها گریه کن» شخصیت جذاب خانم اشرف سادات منتظری – مادر بزرگوار شهید معماریان – را در این نشست برای ما روایت خواهد کرد.

دانلود صوت نشست پنجم 

نشست ششم

مادری و روایت انسان

مادران‌ما شب‌ها ما را با قصه عفت یوسف(ع)، صبر ایوب(ع)، مقاومت موسی(ع) و ابراهیم(ع) به دل خواب می‌سپردند؛ اما هیچگاه داستان مادران پیامبران را نشنیدیم؛ اینکه این زنان گمنام چگونه در پروژه هدایت بشر نقش‌آفرینی کردند و اصلا جایگاه مادران در پروژه خدا کجاست؟ حجت‌الاسلام نخعی – مدرس دوره روایت انسان – در نشست روز آخر این رویداد از نقش مادران پروژه هدایت بشر برایمان خواهد گفت.

دانلود صوت نشست ششم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *